Seura teki aloitteen Toijala-viirin (standaarin) aikaan saamiseksi 30.4.1955 ja valmis standaari luovutettiin Toijalan kauppalalle 16.10.1959.
Jaakonpäivien järjestäminen aloitettiin 25.7.1978. Vuonna 2012 perinteinen Jaakonpäivä järjestettiin Aki Sirkesalon musiikin merkeissä Nahkialanjärven rannalla. Vuoden 2006 tsunamissa perheineen menehtynyt toijalalaissyntyinen muusikko olisi täyttänyt 50 vuotta Jaakonpäivänä. Konsertin järjestämistä olivat ehdottaneet hänen vanhempansa.Esiintyjinä olivat Akin ystävät Maarit ja Sami Hurmerinta sekä Sami Saari, Markku Lepistö, Pekka Lehti, Harri Salminen ja Toijalan Mieskuoro. Valtavan suosion saavuttanut tilaisuus keräsi noin 3000 osallistujaa.
Aloite Akaan kansallispuvuista tehtiin v. 1980, ensimmäiset puvut valmistuivat 1983. Akaan seudun kansallispukujen A-kappaleet työohjeineen lunastettiin Wetterhoffilta ja asetettiin näytteille Akaan kaupunginkirjastoon syksyllä 2012. Naisen kansallispuku uudistettiin vuonna 2022 lisäämällä siihen röijy sekä kolme esiliinavaihtoehtoa sekä kolme sukkavaihtoehtoa lisää. Uudistukset saivat kansallispukuraadin hyväksynnän.
Seuran haave omasta lipusta toteutui 30-vuotisjuhlassa 20.10.1985
Seura on ylläpitänyt Iso-Rekolan aittaa tallennettavien esineiden varastona vuodesta 1987. Museoaitan esineet on numeroitu ja luetteloitu kesällä 2011. Museoaitan katto uusittiin ja ulkoseinät maalattiin vuonna 2019.
Muinaismuistolain perusteella rahoitettu Nuljunkulman kivi nostettiin uudelleen pystyyn ja sijoitettiin lähelle alkuperäistä paikkaansa Ilomäentien varteen sekä varustettiin infotaululla 22. kesäkuuta 2004. Luonnonmuistomerkiksi jo vuonna 1962 merkityn Ruskeen kiven ympäristö siistittiin ja viitoitettiin kesäkuussa 2016. Ruskee kivi sijaitsee osoitteessa Riisikkalantie 375, Ruskeekiven ampumaradan vieressä.
Radanrakentajan muistomerkki pystytettiin Valtatien ja Pätsiniementien risteyksessä olevalle aukiolle ja vihittiin käyttöön 20.5.2006.
Vanhalan entinen tuulimylly ja Äykön vanhat 1780-luvulta peräisin olevat aitat siirrettiin Lastumäestä Karllundiin sekä kunnostettiin Juha Lauhkosen työryhmän voimin v. 2008-2009. Ensiesittely ja avajaiskahvit pidettiin Karllundissa kesäkuussa 2010.
Vuonna 2010 yhdistys järjesti ensimmäiset Akaan sahtimestaruuskilpailut. Vuosina 2016-19 kilpailut laajentuivat Akaan ja Sääksmäen sahtimestaruuskilpailuiksi, jotka järjestettiin vuorovuosina Akaassa ja Sääksmäellä. Korona-ajan jälkeen sahtikilpailuja ei ole pidetty.
Yhdistys on osallistunut useiden Akaan tapahtumista kertovien kirjojen toimittamiseen ja kustantamiseen sekä julkaissut vanhoista kuvista postikorttisarjan.
Akaan Kaupunginkirjaston kellarissa olevaa arkistomateriaalia mm. valokuvien järjestelyä ja skannausta on tehty vuodesta 2011. Tarkoituksena on saada kuvat paremmin löydettäviksi ja hyödynnettäviksi, jotta pystyisimme nopeammin vastaamaan yhdistyksellemme tuleviin kysymyksiin. Tähän työhön on saatu avustusta Museovirastolta, Akaan kaupungilta ja Pirkanmaan Kulttuurirahastolta yhdistyksemme edesmenneen jäsenen Matti Heikkilän nimikkorahastosta. Näillä avustuksilla ja TE-keskuksen tuella on pystytty työllistämään useampia henkilöitä sekä hankkimaan tarvikkeita.
Lisäksi yhdistys on järjestänyt tilaisuuksia syyskuun alkupuolella pidettävien Euroopan Rakennusperintö-/kulttuuriperintöpäivien merkeissä. Vuosittain on järjestetty myös teemakahviloita eri aihepiirien puitteissa.